Szóval, Norbi szerint a férfiak csak a nő testét kívánják meg…

Ügyfélszolgálat: +36 28 780 000

Kosár

X
Folytatom a vásárlást
Tovább a fizetéshez

Szóval, Norbi szerint a férfiak csak a nő testét kívánják meg…

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan...

Eddigi életünk gyökeresen megváltozott. A koronavírus járványnak köszönhetően sokan otthon ragadtak – és ez bizony egy merőben új...

Tovább
Legjobb tavaszi alapdarabok moletteknek

5 tavaszi alapdarab moletteknek, amiknek a te gardróbodban is ott vannak a...

Most már megállíthatatlanul érkezik a tavaszi jó idő. Az időjárás előrejelzések mind azt mutatják, hogy bizony ideje egy kicsit...

Tovább
Ezeket a 2020 tavaszi divatszíneket válaszd

2020 tavaszi divatszínek: így találd meg azt, ami neked a legjobban áll!

Bár az időjárás egyelőre nem túl kegyes hozzánk, hivatalosan március első napjával beköszöntött a tavasz. És azt pedig mindenki tudja,...

Tovább

…ugyanitt, szerinte a nő teste akkor kívánatos, ha az karcsú, kidolgozott – vagy legalábbis vékony.  Hát, lányok, ha ez így volna mi bizony nyakig ülnénk a… igen, abban. 
 

Szóval, Norbi szerint a férfiak csak a nő testét kívánják meg…

Rengetegen fejtették már ki a véleményüket arról az üzenetről, amit Norbi tett közzé az elmúlt napokban, úgyhogy én most nem is erre szeretnék reagálni. Szerintem ugyanis egy sokkal nagyobb probléma is rejtőzik az egész „Norbi-ügy” mögött mint az, hogy neki milyen gondjai vannak. 

 

Viszont ha egy kicsit sikerül túltennünk magunk az ő kijelentésén, és elmerülünk az emberek reakcióiban, ott egy sokkal kellemetlenebb tényre lehetünk figyelmesek…

 

A „hétköznapi nő” reakciója… és hogy jön ide Réka?!

Ott van az az iszonyat durva komment-cunami, amit olvashattunk a témában felkerült posztok alatt. A hétköznapi nők hozzászólásai – mert igen, azoknak a kommenteknek amikről most szeretnék írni a szerzőjük 99%-ban nő volt. 

 

És mi volt a nők egy bizonyos, elég nagy részének a reakciója? Hogy „a Réka is hogy néz ki, pedig vékony.” 

 

Csajok, álljunk már meg egy pillanatra! Adott egy ember – Norbi – aki kiad egy felháborító, nők ezreinek lelkét eltipró közleményt. És mit csinálunk? Megszóljuk a feleségét, kikeressük a róla készült legelőnytelenebb fotókat, és őt szidjuk.

 

Rékának szépen kidolgozott teste van, ami mögött iszonyat mennyiségű munka áll. 

 

Szóval én sajnálom, és egyben tisztelem Rékát. Sajnálom, hogy ilyen rettentő elvásároknak kell megfelelnie és sajnálom, hogy most már pontosan tudja, hogy az ura számára ő – az ágyban – egy húsdarab, és ha meghízna, lőnének az együttléteknek. Sajnálom, mert azon túl, hogy ezeknek tökéletesen eleget tesz, mégis vannak problémáik… És tisztelem az erejét, hogy még mindig kitart Norbi mellett, bár tény hogy nem értem – de ez már az ő magánéletük, úgyhogy közöm sincs hozzá. 

 

De végül is akkor ki is tehet arról, hogy nőnek lenni és ilyen elvárásoknak megfelelni ilyen iszonyú nehéz? 

Mutogathatunk ujjal Norbira, mert igen, ő is, és a helyében egy ilyen kijelentés után olyan mélyre ásnám magam, hogy soha ne találjanak meg… De mutogassunk magunkra is.
Mutogassunk minden olyan nőre, aki a posztok alatt bántotta Rékát. Aki a saját bizonytalanságában, az önmagával való elégedetlenségben egyetlen módon talál vigaszt: más szidásával.

 

Akinek meg nem inge, az megfázik – ugye :)

 

A szépségről alkotott kép globálisan

Mert a szépségről alkotott képben mi is benne vagyunk. Habzó szájjal védjük a saját igazunkat, kikérjük magunknak, ha valaki megszól minket – de mi magunk is probléma nélkül ócsároljuk azt, akinek esetleg más – képzelt vagy valós – „hibája” van. Mondom, ha nem inged… :) 


És most tekintsünk egy kicsit távolabbra a szülés utáni elhízástól. Mit is nevezünk pontosan szépnek? 

 

Illusztrálom. A történelem során nagyrészt így alakult a szépségideál:

 

Mondom, ideál – és ez nem azt jelenti, hogy más nem lehet „szép” – hiszen látod, ahány kor, annyi “szépség”. És én hiszem és tudom, hogy egy nő ugyanúgy lehet szép akárhány kilósan is, ha megvan a kisugárzása. Egyedül egy dolog okozhat problémát: ha őt magát annyira zavarja valamely „hibája”, hogy megszűnik tőle a kisugárzása. És ez a hiba nem csak a súlyban mutatkozhat meg! 

 

De miből jön ez az elégedetlenség? Egyrészt a fentiekből. Szerintem egy bizonyos – igen nagy százalékát – mi magunk generáljuk. Másrészt természetesen a médiának, a hírességeknek rettentő nagy szerepe van ebben napjainkban. Tudod, azoknak a lányoknak, akik mindig jól néznek ki.
 

A „főállású szép nők” reakciója

Vannak azok a lányok, nők, akiknek az a hivatása, hogy „szépek” legyenek. Ebből élnek, gyakorlatilag nekik az a munkájuk – vagy legalábbis munkájuk egy tetemes része – hogy megjelenésükről gondoskodjanak, sportoljanak, arckezelésre, fodrászhoz járjanak. Közszereplőnek hívjuk őket és gyakorlatilag ők a „minták” előttünk: ők azok, akik a szépségről alkotott képet is befolyásolják (de mondom, nem CSAK ők! Sőt, tulajdonképpen áldozatként is tekinthetünk rájuk, hiszen nekik is meg kell felelni az ideáknak. Oda-vissza, és meg is született a 22-es csapdája.)

 

Norbi videójára számos közszereplő, ha úgy tetszik híresség reagált, amit nagyon köszönök. Tóth Gabi nagyon menő módon megmutatta terhességi csíkjait, és testvére is felszólalt a nők védelmében. Félreértés ne essék, ez jó. Mindig nagy örömmel kísérem figyelemmel, hogy azok, akik emberek tömegeihez tudnak szólni kiállnak a valódi nők mellett és beismerik, hogy a kulisszák mögött ők is azok. Érzelmekkel, „hibákkal”, striákkal vagy épp némi hurkával a hasukon… Ezzel már elindult valami, amit haladásnak nevezek a „divat” világában – és szerencsére már a heroin chic is rég homályba veszett.


Viszont van ezzel egy problémám. Tulajdonképpen kettő:

 

Ezek a lányok nem feltétlen hitelesek a kérdésben.

Ott van Tóth Gabi (mondom, szerintem iszonyat menő volt bejelentkezése!). Gyakorlatilag most hagyta el a szülőszobát! Naná, hogy nem látszanak még a kockák a hasán. Viszont mindannyian tudjuk, hogy nemsokára vissza fogja nyerni alakját. Nem, nem azt mondom hogy „hagyja el magát” csak azért hogy ne ilyen képet mutasson, véletlen se! Gyönyörű, tehetséges, sikeres énekesnő, maradjon is az, és örülök neki, hogy van is erre lehetősége. Csupán annyit mondok, hogy Norbi üzenete sem arra ment rá, hogy szülés után néhány héttel már végzetes probléma a súlyfelesleg. Ettől függetlenül Gabi mondanivalójával tökéletesen egyetértek: csodálatosak vagytok! 

 

És ott van Tóth Vera – és ha őszinte akarok lenni, tulajdonképpen ez a gondolat őt olvasva fogalmazódott meg bennem. Az ő üzenetével sincs egyébként problémám, abszolút egyetértek vele – viszont egy olyan nőtől, aki egy több milliós, veszélyes műtétet is bevállalt azért, hogy karcsúbb legyen… Nos, ő sem a leghitelesebb forrás a „fogadd el és szeresd magad” mozgalomban. Nincs vele probléma, örülök a sikereinek és tényleg bomba jól néz ki, de akkor is. 

 

Aztán ott vannak a srácok akik felszólaltak. Krausz Gábor (Tóth Gabi férje) és Csuti (Kulcsár Edina férje) is megnyilvánult a nők védelmében. Nekik egyébként külön köszönöm, szerintem ebben a témában nagyon jó olvasni, ha egy férfi is kiáll és véleményt nyilvánít. Más kérdés, hogy mindegyikük párja objektíven és megkérdőjelezhetetlenül szuperül néz ki. 
 

Ezeknek a lányoknak „munkájuk részét” képezi, hogy jól nézzenek ki.

Nehogy azt gondoljátok, hogy nem érzem, értem mekkora felelősség terheli, és mennyit dolgozik egy-egy ilyen közszereplő. Gyakran csak életük szép részeit látjuk, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoznak többet és keményebben mint bárki azért, hogy ezt fent is tartsák! 


Viszont nekik valamelyest feladatuk is „jól kinézni”. A reggeli edzés, a délutáni futás, a diétás ételek. Egy háromgyerekes, több műszakban dolgozó ápolónőnek, egy napi 12 órát keményen lenyomó pénztárosnak nem biztos, hogy beleférnek ezek – sem pénzben, sem időben, sem energiában. Persze lehet jönni az olyan mondatokkal, hogy „arra van időd amire szánsz”, – de van, akinek más a fontossági sorrend. Nem rosszabb vagy jobb attól egy nő, hogy fordít vagy nem fordít időt az edzésre! Aki nem fordít, az másra fordít. Más neki a fontos, csupán ennyiről van szó, és a világ éppen azért szép, mert olyan sokszínűek vagyunk – hagyjuk hát abba egymás bántását!  

 

A fentiektől függetlenül a valódi nők nevében köszönöm minden közszereplőnek, aki felszólalt az ügyben és kiállt mellettünk. Ők – a legtöbben – értelmes gondolatokat fogalmaztak meg, szuper üzenetet közvetítettek még akkor is, ha szerintem nem egészen a valódi „problémára” reagáltak.

 

És nekünk, a Wannabee-nek is van ebben szerepe. A mi hitvallásunk is témába vág.

A divat sok szempontból lehet káros. Önbizalomhiányt okozhat ha nem felelsz meg, nyomást gyakorol rád, hogy kövesd… 

 

És mi is a divatot szolgáljuk, mi is támadhatók vagyunk a témában. 

 

Mi arra törekszünk, hogy Ti előnyös, csinos ruhákat hordhassatok. Mert hisszük azt, hogy a jó megjelenés valóban fontos, bár nem kilókhoz kötött. Nem is azért, hogy a férfiak képesek legyenek megkívánni minket – sokkal inkább azért, hogy jól érezzük MAGUNKAT a bőrünkben.

 

Mert szerintem a kettő szorosan összefügg. Az a nő, aki boldogan néz a tükörbe, ragyogni fog. Az a nő, aki magabiztosan lépked végig az utcán, fel fogja kelteni a férfiak figyelmét. Az a nő – nyomjon akárhány kilót is, vagy legyen bármilyen „szépséghibája” (idézőjelben, ezt ne feledd!) – aki megtanulta magát és az életet szépnek látni, abban más is megfogja látni a gyönyörű, szeretnivaló, és igen: KÍVÁNATOS teremtményt! 
 

 

 

 


Divat blog

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

Eddigi életünk gyökeresen megváltozott. A koronavírus járványnak köszönhetően sokan otthon ragadtak – és ez bizony egy merőben új szituáció a legtöbbünk számára. Úgy tűnik, az elmúlt években a rohanó világban elfelejtettünk...

Tovább

Legjobb tavaszi alapdarabok moletteknek

5 tavaszi alapdarab moletteknek, amiknek a te gardróbodban is ott vannak a helyei

Most már megállíthatatlanul érkezik a tavaszi jó idő. Az időjárás előrejelzések mind azt mutatják, hogy bizony ideje egy kicsit kényszerpihenőre küldeni a téli kabátodat, a kötött pulóverjeidet, és megújítani a ruhatáradat. Be kell...

Tovább

Ezeket a 2020 tavaszi divatszíneket válaszd

2020 tavaszi divatszínek: így találd meg azt, ami neked a legjobban áll!

Bár az időjárás egyelőre nem túl kegyes hozzánk, hivatalosan március első napjával beköszöntött a tavasz. És azt pedig mindenki tudja, hogy a tavasz bizony a színek évszakja. A 2020 tavaszi divatszínekről már egy korábbi cikkünkben volt...

Tovább

Nőnapi akciós hétvége

Nőnapi akciós hétvége

Kedves Wannabee lányok! Ismét elérkezett az év egyik legkedvesebb ünnepe, a Nőnap <3 Természetesen, ahogy eddig is minden évben, idén is szeretnénk egy kicsit boldogabbá tenni ezt a hétvégét Nektek, ezért egy egész akció csomagot...

Nőnapi akciós hétvége

2020 divat trendek moletteknek

2020 divat trendek: használd vagy ne molettként?

Hogy mik lesznek 2020 divat trendjei, és hogy ezek hogyan illeszthetők bele a molett divat világába? Mutatjuk, hogy mik lesznek ebben az évben a legdivatosabb színek, formák, szabások, fazonok, illetve minták, továbbá abban is segítünk, hogy...

Tovább

Legdivatosabb tavaszi kiegészítők 2020

Legjobb tavaszi kiegészítők, avagy így dobd fel a megjelenésedet tavasszal!

Most már tényleg mindjárt érkezik a tavasz! Napról napra egyre több napsugár ér minket, és egyre inkább közelebb érezhetjük magunkhoz az időpontot, hogy végre ledobjuk a téli kabátunkat, és egy tavaszi kisruhára cseréljük. Sokat...

Tovább

Molett tavaszi divat 2020

Molett tavaszi divat 2020: mutatunk néhány trendi darabot

Most már tényleg mindjárt elérkezik a tavasz. Mi már nagyon várjuk, hogy az unalmas, szürke téli ruháinkat lecserélhessük üde, vidám, lenge darabokra. Hoztunk is nektek pár ruhát a kollekciónkból, amik tökéletes passzolnak a 2020-as molett...

Tovább

Valentin nap alkalmából -10% kedvezmény a teljes áras termékeinkre!

Valentin nap alkalmából -10% kedvezmény a teljes áras termékeinkre!

Romantikus randevú, vagy csak egy kellemes séta kettesben? Akármi is legyen a tervetek Valentin nap alkalmából, hozzánk is érdemes bepillanatanod – hiszen 10% kedvezményt adunk teljes áras termékeinkre...

Valentin napi akciós hétvége molett ruhakollekciónkból!

Rólunk


Tervezőinkkel közösen gondolkodva alkotjuk meg számodra azokat a ruhadarabokat, melyek leginkább illenek a személyiségedhez - kiemelve a pozitív külső tulajdonságokat. Kollekciónk darabjait úgy álmodjuk meg, hogy jól érezd magad ruháinkban minden nap, minden szituációban! A színek, a formák és a különféle anyagok kombinációja izgalmassá teszik a megjelenésedet!