Frizura tippek Plus Size hölgyeknek

Ügyfélszolgálat: +36 28 780 000

Kosár

X
Folytatom a vásárlást
Tovább a fizetéshez

Frizura tippek Plus Size hölgyeknek

Dzsungel minta a molett divatban

A molett divatban is hódít a dzsungelminta idén nyáron

Nyáron a legtöbb nő szeret színesen, vidámabban öltözni, mint a hideg hónapokban. Pusztán amiatt, mert egyes nők teltebb idomokkal...

Tovább
A legjobb nyári molett ruha: a sokszínűen kombinálható tunika

A tökéletes nyári molett ruhadarab: a sokszínű tunika

A nyári nagy melegben senkinek sincsen könnyű dolga az öltözködéssel, nemhogy a molett testalkatú hölgyeknek. De van egy jó hírünk, van...

Tovább
A legszebb nyári minták és színek a molett divatban

A legszebb nyári minták és színek a molett divatban

A nyár beköszöntével mindannyian vágyunk az élénkebb, nyári színekre és a kifejezőbb mintákra – amelyet a ruhatárunkban is meg...

Tovább

A megfelelő frizura kiválasztása nem egy egyszerű feladat. Hatványozottan igaz ez Plus-size lányként is, hiszen frizurád nagyban meghatározza, hogy arcod mely részeit fogod kiemelni és mely részeiről szeretnéd inkább elvonni a figyelmet.

Ilyen frizurát válassz plus size lányként

Rengeteg múlik egy jól megválasztott frizurán, megjelenésedet mérföldkövekkel vonzóbbá teheted, ha olyan frizurát kérsz magadnak, amely optikailag jól egyensúlyozza kerekded formáidat, továbbá ami segít kiemelni arcod előnyős vonásait.  

 
Ahhoz, hogy megtudjuk, melyek is azok a frizurák melyekkel molett lányként te is tündökölhetsz, egyenesen egy mesterfodrász segítségét kértük. 


Csákváry-Szkok Ágnes mesterfodrásztól megtudtuk, hogy alapvetően három fazon közül érdemes választanod, hogy garantált legyen a siker.

 

Tökéletes molett frizura a jól kiválasztott fodrásznál kezdődik

Az első lépés megtalálni a tökéletes fodrászt. Molett nőként nagyon fontos, hogy fodrászod megértse, hogy frizurádnak egyaránt kell passzolnia arcformádhoz és testalkatodhoz. Ki szeretnéd vele hangsúlyozni arcod előnyös részeit, ugyanakkor nem feltétlenül szeretnéd felhívni a figyelmet kerekded vonalaidat. 

 

Hosszú frizurák

Előszöris, molett lányként nagy valószószínűség szerint arcod is kerek így ebben az esetben kiváló választás lehet egy hosszú fazon számodra.   


Biztosan te is észrevetted már, hogy sok molett lány előszeretettel növeszti meg haját és használja ki a hosszú loknik karcsúsító hatását. Ha jobban belegondolunk, ez tejesen logikus, hiszen a függőleges vonalak karcsúsítják, nyújtják az alakot. A legcsinosabb hatást akkor érheted el, ha hajad minimum 5-10 centivel az állvonalad alá leér. 

 

Rétegesen vágott frizurák

A második tanács, melyet a mesterfodrász megosztott velünk, hogy válassz bátran a rétegesen vágott frizurákból. A különböző hosszúságú rétegek szépen keretezik az arcod, az aszimmetrikus formavilág miatt optikailag karcsúbbnak fogsz tűnni. Egy dologra kell csak odafigyelni, hogy még a legrövidebb rétegek is minimum a fülvonal alá érjenek. Ez azért fontos, hogy elkerüld azt, hogy túl sok haj legyen az arcod magasságában, hiszen ez extra szélességet és körvonalakat adna. 

 

 

Természetes hatású melír, ami karcsúsít 

A harmadik trükk, amit sikerült megtudnunk a szakembertől, hogy egy természetes hatású, szabadkezes technikával festett ombre melír fantasztikus módon képes slankítani az egész megjelenésedet. Ez a fajta melír nemcsak, hogy felvilágosítja az arcodat, de vékonyabbnak is fogja láttatni. A végük felé fokozatosan világosodó hajszálak gyengéden vezetik át a tekintet fentről-lefelé, mellyel karcsúbb összhatásra tehetsz szert.

 

 

Maradva a különleges melíroknál, a speciális, szabadkezes technikával végrehajtott melír (amit más néven Balayage melírként is ismerhetsz) szintén tökéletes választás lehet számodra. A Balayage melírnak az a lényege, hogy a fodrász nem használ fóliát, hanem szabad kézzel, az ecsettel végrehajtott sepregető mozdulatokkal viszi fel a festéket a hajra. Ennek az eljárásnak az egyik nagy előnye, hogy bele tudod csempészni hajadba azokat a bizonyos napszítta csíkokat, melyek karcsúsítani fogják megjelenésed. Hasonlóképpen működik ez a trükk mint amikor egy csíkos blúzt viselsz, a hajban lévő hosszanti csíkok is megnyújtják, vékonyabbnak láttatják a megjelenésed.     

 

 

És a rövidhajakkal mi lesz? 

Annak ellenére, hogy a Molett hölgyként legtöbb esetben nem ajánlatos túlontúl rövid frizurát választanod, ne zárkózz el a rövid frizurától sem, amennyiben árformád lehetővé teszi! Mellette szól még továbbá az is, hogy a hosszú haj sokszor lelapulhat, ami kihangsúlyozhatja arcod kerek formáját. Ezzel szemben egy rövid, tépett, arcba hulló frizura segíthet megnyújtani azt.


Amennyiben egy rövidebb fazon mellett teszed le a voksod, feltétlen kérd meg fodrászod, hogy csempésszen bele néhány réteget és a tincsek leginkbb lentről felfele vezessenek így adva extra magasságot az arcodnak.  Egy aszimmetrikus, hosszabb frufru szintén tetszetőssé teheti az összképet. 

 

 

Ha mégis hosszú haj mellett döntesz, akkor a szigorú egyenes vonalak helyett vedd lazábbra, fiatalosabbra a figurát. Gyengéd hullámokkal könnyedebbé, lazábbá varázsolhatod frizurádat és egész megjelenésedet is. 

 

 


 


Divat blog

Dzsungel minta a molett divatban

A molett divatban is hódít a dzsungelminta idén nyáron

Nyáron a legtöbb nő szeret színesen, vidámabban öltözni, mint a hideg hónapokban. Pusztán amiatt, mert egyes nők teltebb idomokkal rendelkeznek, nem kell kötelezően mindig feketét viselni, hogy elrejtsék a kevésbé előnyös részeket. Épp...

Tovább

A legjobb nyári molett ruha: a sokszínűen kombinálható tunika

A tökéletes nyári molett ruhadarab: a sokszínű tunika

A nyári nagy melegben senkinek sincsen könnyű dolga az öltözködéssel, nemhogy a molett testalkatú hölgyeknek. De van egy jó hírünk, van egy tökéletes nyári molett ruhadarab, ami nemcsak kényelmes, hanem nagyon jól áll a moletteknek,...

Tovább

A legszebb nyári minták és színek a molett divatban

A legszebb nyári minták és színek a molett divatban

A nyár beköszöntével mindannyian vágyunk az élénkebb, nyári színekre és a kifejezőbb mintákra – amelyet a ruhatárunkban is meg kívánunk mutatni. Ahogy minden évben, idén is újabb és újabb divatszínekkel, mintákkal bővült a...

Tovább

Karcsú megjelenés molett lányoknak

Optikai tuning molett lányoknak: ezeket a trükköket alkalmazd, ha karcsúbbnak szeretnél tűnni!

A molett divat, a molett öltözködés egyik legfontosabb ismérve az előnyös ruhadarabok kiválasztása, amivel optikailag elérheted a gyönyörű homokóra alakot, amivel eltakarhatod a kevésbé előnyös testrészeket, és amivel kiemelheted azt, ami...

Tovább

Kánikula tippek molett lányoknak

Tippek a kánikula elviseléséhez molett lányoknak

Amikor a hőmérő szinte szétdurran, az aszfalt felett pedig már-már remeg a levegő a hőségtől, az sokunkat megvisel. Molett lányként gyakran úgy tűnhet, nekünk még nehezebb a dolgunk a kánikulában, de van néhány adu, amivel túlélheted az...

Tovább

5 Plus Size divattipp nyárra

5 Plus Size divattipp nyárra, amit érdemes betartanod!

A kánikula már a küszöbön áll, és arra vár, hogy lehengereljen! Plus Size lányként Te hogyan éled meg a nyarat? Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy mit érdemes felvenned, hoztunk most 5 tuti ötletet a csinos, előnyös megjelenésért a nyári hónapokra! 

Tovább

Online Plus Size ruha vásárlás tippek

Online Plus Size ruha vásárlás? Mutatjuk, hogy csináld, hogy biztos legyen a siker!

Bár az online vásárlás egyre jobban terjed, és egyre népszerűbb is az emberek körében, sokan az online Plus Size ruha vásárlástól még mindig tartanak egy picit. Vajon jól fog állni? Vajon tényleg jó méretet választok? Mi lesz, ha mégsem...

Tovább

A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

Ebben a szokatlan tavaszi szezonban szinte észrevétlenül ér utol minket a nyár – de ez nem jelenti azt, hogy nélkülöznünk kéne az idei év slágerszíneit! Mutatjuk, mik hódítanak idén a tavaszi-nyári szezonban! 

Tovább

Rólunk


Tervezőinkkel közösen gondolkodva alkotjuk meg számodra azokat a ruhadarabokat, melyek leginkább illenek a személyiségedhez - kiemelve a pozitív külső tulajdonságokat. Kollekciónk darabjait úgy álmodjuk meg, hogy jól érezd magad ruháinkban minden nap, minden szituációban! A színek, a formák és a különféle anyagok kombinációja izgalmassá teszik a megjelenésedet!