Miért fontos felöltözni, miért fontos a jó megjelenés (otthon is)?

Ügyfélszolgálat: +36 28 780 000

Kosár

X
Folytatom a vásárlást
Tovább a fizetéshez

Miért fontos felöltözni, miért fontos a jó megjelenés (otthon is)?

Wannabee napok webáruházunkban és márkaüzletünkben! 20% kedvezmény a megjelölt termékekre!

Wannabee napok webáruházunkban és márkaüzletünkben!

WANNABEE NAPOK MEGHOSSZABBÍTVA 10.13.-IG !!!! 

Tovább

Őszi útmutató a stílusos megjelenéshez-molett hölgyeknek

A molett hölgyeknek minden évszakban nehezebb dolga van, ha réteges és stílusos ruhákat keresnek a hidegebb napokra is. Mi a Wannabee-nél az...

Tovább

Esküvői szezonra színkalauz

Szeptember közeledtével nem ér véget az esküvői szezon. A tematikus esküvők már évek óta egyre népszerűbbek ezért egyre több esküvő...

Tovább

Furcsa napokat élünk. Időnk nagy részét, köszönhetően a koronavírus járványnak, otthon a négy fal között töltjük… Rengetegen szorultak „homeoffice-ba”, de mégis hogy lehet ezt a korszakot vidáman megélni? A szakértők abban egyet értenek, hogy célszerű minden nap felöltözni! És hogy miért is fontos ez? Az alábbiakban ezt gyűjtöttük össze! 

Miért fontos felöltözni otthon?

Kétség kívül nehéz napokat élünk. Otthonunkban a négy fal között, a megszokott rutintól fényévekre azonban a vidámságra is szavazhatsz!Rengeteg cikket olvashatunk arról, hogy hogyan alakítsd ki az otthoni rutinod, hogyan éld meg a kényszerű otthonlétet és otthoni munkát, és egy valamiben szinte minden ilyen cikk egyetért: fontos, hogy adj a megjelenésedre, hogy reggelente felöltözz.


Persze ez nem azt jelenti hogy egy sima keddi napon ki kell rittyentsd magad, de a pizsamát érdemes lecserélni, és igen, érdemes nem a leg elnyűttebb mackónadrágodban végig ülni ezt a pár hónapot. Hogy miért? Összegyűjtöttünk 5 érvet arról, hogy miért fontos, hogy otthon is ügyelj megjelenésedre, átöltözz! 

 


#1 Mert a megjelenés kihatással van hangulatunkra

Egy sima dolgos és fárasztó hétköznap után nincs is jobb érzés annál, mint mikor ledobhatod magadról a melltartót, a nadrágot – és végre kényelmes, otthoni ruhába bújhatsz. Ez azonban csak azért van így, mert egész nap „toppon voltál”, és az otthonléthez ez a kényelmes outfit illik a legjobban.


De mi van akkor, ha nincs más, mint az otthonlét? Mi van, ha egész nap pizsiben vagy maciban ülhetsz? Egy pár napig, akár hétig talán szórakoztató, de ha minden alkalommal mikor tükörbe nézel, te is szívesebben látnál egy otthon is csinos, dögös nőt? A megjelenésed kihatással van a hangualtodra, és ha a vidám tavaszi outfit-ed öltöd magadra, hidd el, sokkal jobb lesz a kedved is!

 

#2 Mert a kényelmes, de csinos ruhákban sokkal jobban érzed majd magad!

Önmagunk elhagyása (és itt nem feltétlen az igénytelenségig fajuló elhagyásról beszélek – legalábbis nem kezdetben!) egy olyan folyamat, ami az erre hajlamosaknál megállíthatatlanná válhat. 

Ha az otthonlét ideje alatt is ügyelsz rá hogy amikor csak lehet, csinosan (de kényelmesen) töltsd el hétköznapjaid, sokkal jobban fogod érezni magad!


 

#3 Mert a felöltözés, a jó (vagy csak „rendes” megjelenés) pozitív hatással van a produktivitásra

Mit szoktál csinálni – normális időkben – pizsamában vagy mackónaciban? Pihenni, lustálkodni, kikapcsolódni, de a legtöbb esetben bizony nem produktívan tölteni az idődet.


Ez pedig az emberbe mélyen beivódik. Ha reggelente egyáltalán nem öltözöl át pizsamából (nyilván ez a legrosszabb forgatókönyv), nap közben a produktivitásod sem lesz az igazi, hiszen játszós ruhában vagy! Ugyan ez lehet igaz a kinyúlt szabadidő ruhákra is.

 

Ellenben egy csini nyári ruhában, egy kellemes tunikában máris máshogy állsz majd a munkához is – arról nem is beszélve, hogy a videókonferencia előtt sem kell majd kapkodnod!

 

#4 Mert ez a napi rutin része – és a napi rutin most sokkal fontosabb, mint valaha!

A hirtelen jött otthonmaradás sokak számára teljes egészében felforgatja a mindennapokat. Mikortól van nap közben, mikor érkezik el a délután és hol kezdődik az este? Nem teljesen mindegy, ha egész nap otthon vagy?


Nem. Ha nem tartasz valamilyen napi rutint, könnyen elcsúszhatsz feladataiddal… A munka sem megy úgy, a háztartás is szalad, pedig egész nap otthon ülsz… A tétlenség pedig hajlamos elhatalmasodni!  Varázsolt az otthon töltött napokat, délutánokat egyfajta nyaralássá, kikapcsóldóssá! Élvezd azt az “én-időt”, ami most jár neked! Élvezd, de tartsd a rutinod – hiszen ha majd vissza kell térni a régi kerékvágásba, az sokkal könnyebben megy, ha most sem engeded el ezeket! 


Éppen ezek miatt szakértők gárdája áll ki amellett a nézet mellett, hogy otthon is érdemes felöltöznünk, és ezzel rutint kialakítanunk. Nap közben „eljáró” ruha, délután jöhet a mackónadrág, este pedig vissza a pizsamába – ahogy eddig is szoktál.

 

#5 Mert az „öltözz fel rendesen” nem feltétlen jelenti, hogy kényelmetlenül kell érezned magad!

Okéoké. Kicsit finomítsuk ezt az öltözz fel dolgot. Természetesen senki nem gondolja és senki nem várja el Tőled, hogy harisnyában és magassarkúban ülj otthon a gép előtt, vagy mosogass. Van a ruhatáraknak egy igen széles rétege, ami gyakorlatilag épp olyan kényelmes mint a cicanadrág-kinyúlt póló kombó, mégis, ha tükörbe nézel egy csinos nő néz vissza. 


Ha van otthon gumis derekú streccs nadrágod, egy kényelmes tunikád, kapd fel azt bátran! Hidd el, jobban fogod magad érezni nap közben, aktívabb leszel tőle. Webáruházunkban is számos ilyet találsz most amellett, hogy az esti randihoz is találsz outfit-et :)

 

+1 Mert nem egyedül élsz (ha nem egyedül élsz :) )

Esti randihoz? Igen!

 

Tudom, hogy egy rendes férfi nem a csinos megjelenésembe szeret bele, és nem csak a legjobb ruhákban tart szépnek. Hiszem, hogy az ilyen felszínes gondolatok csak rémképek (mondom, rendes férfiaknál és nőknél!).


Viszont az is igaz, hogy még az ilyen nehéz időkben is kellenek a „különleges alkalmak”. Mi például egyik este a párommal randiztunk. Kiöltöztünk rendesen, ahogy kell, még a hajam is besütöttem – és vacsoráztunk a teraszon, majd filmeztünk! Igazán felemelő érzés volt, mindenkinek ajánlom aki párkapcsolatban él :)


Persze nem kell minden nap kiöltözni, de azért szerintem a legtöbben egyet értetek velem abban, hogy nem szeretnénk ha párunk csak a „legrosszabb” formánkat látná.