Ha megvan a stílus a legnehezebb választáson már túl vagy. De mi a helyzet a színnel

Ügyfélszolgálat: +36 28 780 000

Kosár

X
Folytatom a vásárlást
Tovább a fizetéshez

Esküvői szezonra színkalauz

Wannabee napok webáruházunkban és márkaüzletünkben! 20% kedvezmény a megjelölt termékekre!

Wannabee napok webáruházunkban és márkaüzletünkben!

WANNABEE NAPOK MEGHOSSZABBÍTVA 10.13.-IG !!!! 

Tovább

Őszi útmutató a stílusos megjelenéshez-molett hölgyeknek

A molett hölgyeknek minden évszakban nehezebb dolga van, ha réteges és stílusos ruhákat keresnek a hidegebb napokra is. Mi a Wannabee-nél az...

Tovább

Mivel kombináld? Stílustippek molett hölgyeknek!

Egy adott kiegészítő nem csak feldobhatja az aktuális outfitted hanem optikailag is sokat javíthat rajta. Molettként nincs egyszerű dolga a...

Tovább

Szeptember közeledtével nem ér véget az esküvői szezon. A tematikus esküvők már évek óta egyre népszerűbbek ezért egyre több esküvő kerül őszi időpontra. Korábbi cikkünkben esküvői stílus útmutatót hoztunk nektek segítségül a döntéshez, hogy milyen stílusú molett ruhát válassz, ha hivatalos vagy egy esküvőre. Ha megvan a stílus a legnehezebb választáson már túl vagy. De mi a helyzet a színnel?

 

 

 

Mostani cikkükben színkalauzzal szeretnék még további segítséget nyújtani nektek a tökéletes molett alkalmi ruha választásához esküvőre.

 

Ne feledjétek, hogy a legfontosabb szabály a ruha stílusának kiválasztásánál, hogy a párt és az esküvőjüket tiszteletben kell tartani. Ez azt jelenti, hogy ha nem szerepel az esküvői meghívón dress code, akkor az esküvő témájának megfelelően kell molett alkalmi ruhát választanotok. Amennyiben a meghívón nincs feltüntetve tematikus esküvői téma sem - például: Gatsby (ami a 20-es évek csillogó nagyvilági stílusa) vagy Glamping (ami nomád életérzést jelent modern kényelemmel) -  akkor is van mód arra, hogy pontosan ki tudjátok találni az ideális molett alkalmi ruha outfittet az esküvőre. Ha nincs semmilyen támpontotok, akkor ebben az esetben a menyasszony stílusára kell fókuszálnotok vagy az esküvői helyszín stílusa fogja meghatározni, hogy milyen molett esküvői alkalmi ruhát válasszatok. (Ha érdekel és még nem olvastad erről a témáról korábbi cikkünket akkor kattints IDE.)

 

Színkalauz


Minden változik. A divat is és ezzel együtt az esküvői divat ugyanúgy, ezért a hozzá tartozó protokoll is némi változáson ment át az utóbbi években. Változnak a hagyományok és egyre több esküvőn már nem a régi szokások dominálnak. 
Az esküvői divat sokkal szabadabb, egy modern felfogásban értelmezik a régi szokásokat és ugrásszerűen nőttek a tematikus esküvők is. Például a menyasszony színválasztása mögött sincs már rejtett jelentés, mint annak idején amikor egy elvált asszony már nem öltözhetett fehérbe ha újra az oltár elé állt. Mi több az új asszony színe (a menyecske ruha) ami régen íratlanul kötelező szabályként piros vagy bordó volt, ma már nagyon eltérő színekben mutatkozik meg egy esküvőn. A halvány rózsaszíntől, a lilán át, egészen a feketéig bármilyen színt szabadon választhat az ara (és választ is) menyecske ruhaként. Ezt teljesen ő határozza meg, az ő stílusa illetve az esküvő stílusa amit a pár választott.

A sok íratlan szabály már teljesen fellazult. A külföldi divathullámok is hozzájárultak a modernebb felfogáshoz és a hazai esküvői trendek egyre szabadabb stílusban történő kialakulásához.

Mi a helyzet a hagyományok szerinti három tiltott színnel, a pirossal, a fehérrel és a feketével?

 

A piros

 

Mivel a piros már nem kötelező szín mint menyecske ruha, egyre inkább terjednek a kék és halvány rózsaszín/barack színű menyecske ruhák. Az új esküvői trendek szerint ezért már nem tilos a lilás fukszia, a magenta, a vidám pinkes árnyalat sőt, a meggypiros, a burgundi szín viselése sem ha vendég vagy. Így ha molett alkalmi ruhát keresel egy esküvőre, akkor ezek a színek is szóba jöhetnek. Azonban arra figyelj, hogy a piros szín önmagában is szenvedélyes szín ezért fontos szabály, hogy például ne legyen

- nyitott a háta

- vagy túl mély dekoltázsa

- ne legyen csillogó anyagból sem a molett alkalmi ruhád.

Annak ellenére, hogy nem tilos viselet a piros és különböző árnyalatai, javasoljuk, hogy tartsd be azt a protokoll szabályt, hogy ha ragaszkodsz ehhez a színhez mert imádod, akkor előtte egyeztess a párral erről. (Könnyen lehet, hogy semmi akadálya nem lesz, ha a menyasszony éppen egy teljesen más színt választott az új asszony ruhájának.) 
Javaslatunk piros molett alkalmi ruhákra (arra az esetre, amikor annak az esküvőnek a protkollja ahová mész ezt megengedi):

 

  

 
Fotó: 

Nona – Vica  – Léri  – Lóna

 

A legjobb megoldás azonban az - amennyiben ragaszkodsz a piros színhez - ha olyan piros molett alkalmi ruhát választasz ami feketével vagy más színekkel van kombinálva. Ilyen ruhát bátran viselhetsz. Tompítja a piros (vagy a piros különböző árnyalatainak) dominanciáját, ugyanakkor megtartja a piros szín különleges hatását.

 

   

  

Fotó:

Melody – Tavasz – Zsuzska – Perla

 

A fehér


A fehér szín viselése esküvőn abszolút tilos kategória volt a múltban, abszolút tilos most is és valószínűleg mindig is az lesz (bármennyire is változik az esküvői divat). Ez egy változatlan érvényű szabály, hogy sem fehér ruhát, sem tört fehéret vagy ekrü színű ruhát nem viselhetsz a protokoll szerint egy esküvőn. Az egyik legnagyobb tiszteletlenséget követed el, ha a molett alkalmi ruhád egy esküvőn fehér (vagy a fehérnek valamilyen árnyalata).
Azonban ez nem jelenti azt, hogy a fehér szín egyáltalán nem lehet benne a mollett outfittedben mint kiegészítő szín. A molett ruhád lehet fehér-kék virágmintás mint például SZEDERKE ruháink egyik gyönyörű darabja. Akár még egy elegáns fehér nadrágot is viselhetsz abban az esetben, ha a blúzod egy abszolút színes darab, mint például VIDI tunikáink, vagy a LEVENDULA pink blúzunk. Amennyiben a blúzban sok a fehér szín, akkor ne fehér nadrágot (vagy szoknyát) válassz, hanem egy hozzá illő sötét színt, mint például FELICITA ruha összeállításunkban is láthatod.

 

   

   


Fotó: 
Szederke – Vidi – Levendula -Felicita

 

A fekete


Sokan azt gondolják, hogy a fekete is még a tiltott színek között van, mivel a mi kultúránkban a feketét a gyász színével azonosítják. Azonban a fekete a tökéletes elegancia színe is, és már egy ideje ez a szín is teljesen elfogadott alkalmi ruhaként egy esküvőn. Mi több egyre több esküvőn lehet látni, hogy az új asszony egy csodálatosan elegáns fekete koktélruhát visel piros kiegészítőkkel. 
Semmi akadálya annak, hogy molett esküvői alkalmi ruhának feketét válassz. Azonban van egy szabály amit mindenképpen tarts be. A kiegészítőid legyenek intenzívebb vagy egészen világos színek - mint például piros, sárgásnarancs, lila vagy rózsaszín – öv, cipő, nyaklánc, alkalmi táska és fülbevaló. Így a fekete molett alkalmi ruhád a színes kiegészítőkkel a tökéletes eleganciát fogja tükrözni, ami beleillik a modern esküvői protokoll kereti közé. 
Képzeld el Wannabee fekete molett alkalmi ruháinkat még több színes kiegészítővel. (Akár piros, akár lila, akár napsárga vagy éppen rózsaszín cipő, táska, nyaklánc és öv. Kombináld a fekete molett ruhádat a kedvenc színeddel vagy a ruha kiegészítő színeihez igazodva.)

 

  

  

Fotó: 
Florentin blézer + Florentina szoknya – Meredisz – Brook -Léri 

 

Esküvői színtrend

 


Színtrendek jönnek-mennek, most 2020-ban a pasztell színek kapták a főszerepet. Mutatunk néhány tökéletes outfittet ha szeretnéd követni ezt a trendet. 
Florentin pasztell zöld valamint púder blézer és szoknya molett alkalmi ruhánkkal biztosan nem leszel sem alul öltözött sem pedig túlöltözött egy esküvőn.

Ez az összeállítás egy igazi sikkes Jolly Joker megoldás ha nem vagy biztos abban, hogy milyen stílusú molett alkalmi ruhát válassz, és ezekkel a pasztell színekkel pedig abszolút trendi. NONA púder molett alkalmi ruhánk is tökéletesen illeszkedik a pasztell szín trendhez ahogy IGI babakék, klasszikus eleganciát képviselő ruhánk is.  

 

 

  

  

Fotó: 
Florentin blézer + Florentina szoknya zöld – Florentin blézer + Florenitna szoknya púder  Nona púder