„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

Ügyfélszolgálat: +36 28 780 000

Kosár

X
Folytatom a vásárlást
Tovább a fizetéshez

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

5 Plus Size divattipp nyárra

5 Plus Size divattipp nyárra, amit érdemes betartanod!

A kánikula már a küszöbön áll, és arra vár, hogy lehengereljen! Plus Size lányként Te hogyan éled meg a nyarat? Ha még mindig bizonytalan...

Tovább
Online Plus Size ruha vásárlás tippek

Online Plus Size ruha vásárlás? Mutatjuk, hogy csináld, hogy biztos legyen a...

Bár az online vásárlás egyre jobban terjed, és egyre népszerűbb is az emberek körében, sokan az online Plus Size ruha vásárlástól még...

Tovább
A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

Ebben a szokatlan tavaszi szezonban szinte észrevétlenül ér utol minket a nyár – de ez nem jelenti azt, hogy nélkülöznünk kéne az idei...

Tovább

Eddigi életünk gyökeresen megváltozott. A koronavírus járványnak köszönhetően sokan otthon ragadtak – és ez bizony egy merőben új szituáció a legtöbbünk számára. Úgy tűnik, az elmúlt években a rohanó világban elfelejtettünk „unatkozni”, elfelejtettük, milyen az, hogy nem sietünk sehova… Nézzük most egy kicsit a „jót” a rengeteg rossz dolog között, ami történik körülöttünk, nézzük, mit tehetsz most magadért! Összegyűjtöttünk 10 ötletet, amit megvalósíthattok otthon.

„ÉN-idő” a koronavírus idején: ötletek otthonra, amivel hasznosan töltheted idődet

Véletlen sem szeretném elbagatelizálni, vagy pozitívként beállítani a jelenlegi helyzetet. Pontosan tudom, mekkora a baj, és azt is, hogy a legkisebb probléma most az, hogy mit csinálj – viszont azt is pontosan látom (magamon és ismeretségi körömben is), hogy a legtöbben nem tudjuk, mit kezdjünk a ránk szakadt idővel. Ez az időszak pedig nem csak a vírus- és a gazdaság szempontjából nehéz, de lelkileg is igen kimerítő. 


A lelki szempontokat sokan figyelmen kívül hagyják, pedig a gazdasági problémák mellett ez az, ami jelenleg a legtöbbünket érint. Úgyhogy engedjétek meg, hogy egy picit a „pozitív” oldaláról közelítsem meg a dolgot, és elmeséljem Nektek, mi mindent terveztem be „én-időként” az elkövetkezendő napokra… hetekre. Remélem, tudtok belőle ötletet meríteni, és egy picit könnyebbé tudom tenni ezt az időszakot! 


Neked is van egy jó ötleted? Ne tartsd magadban! Oszd meg velünk kommentben! :)


#1 Szortírozás, válogatás: hogy végre tényleg rend legyen a gardróbban!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de divatmániásként az én gardróbom egy kész katasztrófa. Bár minden tavasszal és ősszel megejtem a „szortírozást”, azért az sosem olyan hatékony, hiszen csak pár órám van rá. 


Van egy polc a „nem hordom, de még jól jöhet” ruháknak, van egy polc az „otthonra még jó” ruháknak, és igen, nevessetek csak, van egy „mi van, ha lefogyok?!” polcom is. Neked nincs? ;) 


Nos, az első „én-idős” feladatomnak az alapos szortírozást találtam ki. Nem ám csak úgy, ránézésre – a kétséges ruhadarabokat egyesével felpróbálva! Ha nem áll jól, mehet a két zsák valamelyikébe: adománynak jó lesz, vagy kidobandó. 


Ne feledd! Ha szeretnél néhány új darabot, 2020. március 31-ig érdemes megrendelned, hiszen most INGYEN kiszállítjuk. 

 

#2 Sminkcuccok tisztítása, szortírozása és rendszerezése

Mikor tudtad utoljára alaposan, ecsetről ecsetre, palettáról palettára kitisztítani sminkkészleted? Nos én régen, ráadásul van egy egész fiók „jóazmég” sminkcuccom is. 
Most minden eddiginél alapos tisztításra „kárhoztattam” őket. Akár egy egész napot is állhat a sminklemosós/samponos vízben az az ecset, holnap úgyse kell használni – hiszen otthon leszel!

 

#3 Az idő, amikor a takarítás valóban szórakozás lehet!

Nem vagyok az a házitündér típusú ember, de a takarítást sosem hagytam ki. Viszont mindig „kötelező rosszként” fogtam fel. Naná, hát az ember hullafáradtan áll a kissámlin, és próbálja elérni a varázslatos módon 2 nap alatt ott termett hatalmas pókhálót, miközben csörög a telefonja, és egy óra múlva már egyébként is dolga van.


Na, ez is megváltozott. A lényeg a hozzáállás: mi már elkezdtük, és egész jól ment… végre nem volt egy hangos szó sem, egy vitafaktor se – hiszen ráérünk. Beraktunk néhány vidám zenét, felöltöttük a legkényelmesebb rongyos mackónacit, és lassan, ráérősen, programként felfogva estünk neki a háznak. 


Képzeljétek, még a kisfiam is beszállt „port törölgetni”, és bár többet rontott a helyzeten mint javított, ezúttal nem bántam. :)

 

#4 Meg van még az a könyv, amit 3 éve karácsonyra kaptál? Ideje kiolvasni.

Régen imádtam olvasni, azonban mióta betűk között élek, gép előtt töltöm a mindennapjaimat, valahogy a fennmaradó néhány óra szabadidőmet már nem volt erőm olvasással tölteni. Persze a könyvek szeretete megmaradt, ezért viszonylag rendszeresen csábultam el egy-egy jó sztori láttán és vettem meg őket – hogy aztán feltegyem a polcra.


Itt az idő elővenni ezeket a könyveket! Ha teheted, irány a kert és a napozóágy! ;)

 

#5 Gasztro-álom: vége a gyorsan összedobott ebédeknek és a gyorskajáknak

Mindig nagyon irigyeltem azokat a nőket, akik órákon át képesek a konyhában sürögni-forogni egy ebédért. Nálunk jó esetben is valami egyszerű főétel készült, de sokszor a munkahelyünkhöz közeli kis étterembe tértünk be – a rendszertelen étkezés pedig nálam kifejezetten probléma volt. 


Most, hogy reggeltől estig itthon vagyok, egészen más az időbeosztásom így minden napra jut valami finom főzni való. Lehet, hogy eddig nem szerettél főzni, de próbáld csak ki, egészen más ha hobbiként fogod fel! 


Ehhez kapcsolódva osztanék meg még egy – szerintem – nagyon jó ötletet: nálunk legalábbis sajnos nagyon kevés alkalommal volt alkalom közös étkezésekre. A reggel egy rohanás, ebéd a munkahelyen, egyedül a vacsora volt „közös program”. Az itthon töltött idő alatt ezen is változtatok: közös reggeli, együtt főzés, étkezőasztalnál ebédelés és ráérős vacsora, akár kerti sütögetéssel!

 

#6 Reggeli torna – az meg mi?! 

Sokunknak nincs ideje – vagy inkább energiája – a reggeli ébredés után egy kicsit átmozgatni testünket, pedig nagyon egészséges és rendkívül sok jótékony hatása van. Kezdjük hát el! 


Jó, bevallom, ez nálam egy picit kényszerből fakadt ugyan, de most már úgy érzem, meg tudom kedvelni. Az itthoni körülmények nem annyira… optimálisak a munkához, ezért 1,5 hét alatt úgy beállt a nyakam, hogy felkelni alig tudtam. 


Próbáld ki Te is ha teheted, igazán frissítő – főként akkor, ha neked sincs külön iroda berendezve valamelyik plusz szobában… ;)

 

#7 Kertészkedni jó! 

A tavaszi idő szuper lehetőséget biztosít a kint létre, azonban most kirándulni, várost nézni nem szerencsés. Ha van kerted, udvarod, tökéletes időtöltés ennek újra gondolása! Most végre van időd szín szerint sorba ültetni a virágokat, kavicsokkal dekorálni a sziklakertet, letisztítani az – eddig – kihasználatlan kerti bútorokat. 

 

#8 Éld ki kreativitásod! 

Rajzolni, festeni, ékszert készíteni… új sminkeket megtanulni, online tanfolyamra beiratkozni, novellát írni vagy verset rímbe szedni, amihez csak kedved van! 
Ha egy picit kinyitod az elméd hamar rájössz majd, hogy mennyi kreativitás lakozik benned…


Gyermekeseknek hozok is egy jó ötletet: mi a szortírozást követően összegyűjtöttük a sok „jóazmégvalamire” tárgyat, ami valójában már semmire nem lesz jó soha. Apa hozott néhány „kütyüt” (régi winchesterek, kábelek, alkatrészek), én pedig régi ékszereket, gombokat, ruhadarabokat… Irány a műhelyasztal! (nálunk étkezőasztal névre hallgat a hétköznapokban :) )


A feladat annyi volt: találjatok ki egy figurát, bármit, és készítsétek el. A fiúk rajongtak érte, hogy az eddig „tilos” tárgyakat szerelhetik: csavaroztak, szétszedtek, ragasztottak – és nagyon izgalmas tárgyak készültek – ráadásul egy kicsit mesélhettem a fiúknak az újrahasznosítás és a környezetvédelem fogalmáról is.

 

#9 Mikor vettél egy jó forró fürdőt utoljára?!

Hazaérsz hulla fáradtan, bekapsz valamit, majd egy villámgyors zuhany és már zuhansz is az ágyba… Emlékszel? 


Nos, legyen ez most egy kicsit másként. Irány a kád egy jó könyvvel, kellemes relaxáló zenével! Előkerülhetnek a rég megvásárolt arcpakolások (azért a lejárati időt ellenőrizd :) ), a hajpakolás, a fürdősó és minden, amiről valamikor azt hitted, hogy használni fogod – de nem tetted.

 

#10 Minden este relax és együtt töltött idő a családdal

Persze a forró fürdő még így se lett mindennapjaim része, hiszen itthon is van dolog bőven – azt azonban valóban megfogadtam, hogy ha már így alakult, minden nap szánok időt a pihenésre, a szeretteimmel még több közös élmény szerzésére. Arra bíztatlak, hogy tegyél Te is így.


Ráadásul a napi rutin kialakítása, újragondolása szerintem feltétlen fontos feladat ilyen változékony időkben! Mi arra törekszünk, hogy este 6 után már csak a pihenésé, szórakozásé legyen a főszerep: előkerültek a társasjátékok, előfizettünk a népszerű film streaming alkalmazásra, és minden este együtt a család. 
 

 


Divat blog

5 Plus Size divattipp nyárra

5 Plus Size divattipp nyárra, amit érdemes betartanod!

A kánikula már a küszöbön áll, és arra vár, hogy lehengereljen! Plus Size lányként Te hogyan éled meg a nyarat? Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy mit érdemes felvenned, hoztunk most 5 tuti ötletet a csinos, előnyös megjelenésért a nyári hónapokra! 

Tovább

Online Plus Size ruha vásárlás tippek

Online Plus Size ruha vásárlás? Mutatjuk, hogy csináld, hogy biztos legyen a siker!

Bár az online vásárlás egyre jobban terjed, és egyre népszerűbb is az emberek körében, sokan az online Plus Size ruha vásárlástól még mindig tartanak egy picit. Vajon jól fog állni? Vajon tényleg jó méretet választok? Mi lesz, ha mégsem...

Tovább

A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

A 2020-as tavaszi-nyári szezon kedvenc színei

Ebben a szokatlan tavaszi szezonban szinte észrevétlenül ér utol minket a nyár – de ez nem jelenti azt, hogy nélkülöznünk kéne az idei év slágerszíneit! Mutatjuk, mik hódítanak idén a tavaszi-nyári szezonban! 

Tovább

ANYÁK NAPI KEDVEZMÉNYES Wannabee napok!

ANYÁK NAPI KEDVEZMÉNYES Wannabee napok!

Rendelj Wannabee-t anyák napjára, és egy csudafinom bonbonnal ajándékozunk meg! 

Tovább

Wannabee Plus Size kollekció: ezért érdemes minket választani!

Miért a Wannabee Plus Size kollekció?

Hazánkban az elsők között gondoltunk a divatban a molett lányokra. Az elsők között fedeztük fel, hogy mennyi lány és nő, asszony vágyik M-es méret felett is a divatra, a csinos, és pláne testalkatunknak is előnyös ruhákra. 2006 óta...

Tovább

Nyereményjáték - nyerj fotózást, vagy Wannabee ajándékcsomagot!

Nyereményjáték - nyerj fotózást, vagy Wannabee ajándékcsomagot!

Mutasd meg legjobb formád a karantén idején, és NYERJ egy 80 000 Ft értékű fotózást Erdős Juci Plus Size Photography-val, vagy a 2 db 20 000 Ft értékű Wannabee ajándékcsomag egyikét! 

Tovább

Barátnő kedvezmény a Wannabee-nél!

Barátnő kedvezmény a Wannabee-nél!

Vásároljatok együtt, és most 20% kedvezményt adunk mindkettőtöknek! Kinéztél valamit a www.wannabee.hu webáruházából, és barátnődnek is tetszenének új ruháink? Ha most együtt rendelitek meg, mindketten 20% kedvezményt kaptok teljes...

Tovább

Miért fontos felöltözni otthon?

Miért fontos felöltözni, miért fontos a jó megjelenés (otthon is)?

Furcsa napokat élünk. Időnk nagy részét, köszönhetően a koronavírus járványnak, otthon a négy fal között töltjük… Rengetegen szorultak „homeoffice-ba”, de mégis hogy lehet ezt a korszakot vidáman megélni? A szakértők...

Tovább

Rólunk


Tervezőinkkel közösen gondolkodva alkotjuk meg számodra azokat a ruhadarabokat, melyek leginkább illenek a személyiségedhez - kiemelve a pozitív külső tulajdonságokat. Kollekciónk darabjait úgy álmodjuk meg, hogy jól érezd magad ruháinkban minden nap, minden szituációban! A színek, a formák és a különféle anyagok kombinációja izgalmassá teszik a megjelenésedet!